Terug

Volg Vandaag Inside

'Estavana Polman is iemand die ook anderen in hun kracht weet te zetten!'

Olympische Spelen

26 juli 2024, 10:09

Oud-handbalster Martine Smeets heeft donderdagavond bij De Oranjezomer gereageerd op de overwinning van de Nederlandse handbalsters op Angola in het eerste groepsduel op de Olympische Spelen. Smeets had daarbij mooie woorden over voor Estavana Polman.

"Ik vond dat ze echt de ploeg op sleeptouw nam," begint Smeets over Estavana Polman. "Dan zie je ook dat ze gewoon ontzettend veel ervaring meebrengt. Een paar jaar geleden, vlak voor Tokio, was ze natuurlijk ook nog aan het proberen om fit te worden. Toen zag je de onzekerheid in haar bewegingen en dat zie je nu absoluut niet meer. Je ziet dat ze gewoon weer vol de duels aangaat. Het maakt haar niet uit of ze geduwd wordt. Ze zoekt het ook echt op, want het is ook echt haar kracht om de één tegen één duels aan te gaan. Ze vindt het niet erg om fouten te maken, ze vindt het fijn om de leidende rol op zich te nemen en dat doet ze nu ook."

"Estavana is gewoon een complete speelster en aanvallend heel sterk," vervolgt Smeets. "Ik denk dat dat leidende voor het team wel echt belangrijk is. Er zitten een aantal wat jongere meiden tussen, voor een aantal meiden is het de eerste Spelen, en dan is het fijn om iemand te hebben die al zoveel heeft meegemaakt en die zo zelfverzekerd is. Estavana is iemand die ook anderen in hun kracht weet te zetten. Zij zal er in een wedstrijd alles aan doen om ook anderen goed te laten spelen. En als dat niet lukt, pakt ze zelf de bal en gaat ze ervoor."

In De Oranjezomer vertelde Estavana Polman onlangs wat ze vindt van haar vriend Rafael van der Vaart als voetbalanalist. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.