Terug

Volg Vandaag Inside

Jeffrey Hoogland had ongelukje met gouden medaille: ‘Ik bloedde helemaal!’

Olympische Spelen

13 aug 2024, 10:39

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland onthult in gesprek met De Telegraaf dat hij op de laatste avond in Parijs een ongelukje had met zijn gouden medaille, waardoor hij een bezoek aan de EHBO-post moest brengen.

Hoogland heeft een flinke hechtpleister op zijn oog en vertelt dat hij de medaille in zijn oog kreeg tijdens het springen en dansen in Parijs. "Ik kreeg mijn eigen medaille in mijn gezicht voor de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. We gingen de sluitingsceremonie bijna in en op dat moment vliegt mijn medaille tegen mijn gezicht. Ik bloedde helemaal en moest nog even naar de EHBO-post toe. Toen zag ik er helemaal afgetakeld uit."

Zijn gouden medaille die hij samen met Roy van den Berg en Harrie Lavreysen heeft gewonnen met de teamsprint is ook al beschadigd. "Ja, dat is ook allemaal gebeurd in het feestgedruis. Maar ik heb hem gewoon steeds omgehad. De medaille hoort erbij. Ik heb veel meegemaakt in Parijs en de medaille nu ook", besluit hij tegenover de krant.

Valentijn Driessen noemde de Olympische Spelen onlangs 'het feest van de B-sporten' in De Oranjezomer. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.