Terug

Volg Vandaag Inside

Harrie Lavreysen voltooit gouden hattrick en is beste Olympiër ooit op Zomerspelen

Olympische Spelen

11 aug 2024, 13:46

 Baanrenner Harrie Lavreysen heeft op de Olympische Spelen ook de keirin gewonnen. De 27-jarige Brabander voltooide daarmee de 'hattrick' na eerdere winst op de sprint en de teamsprint. Op de Spelen van Tokio won hij die onderdelen ook, maar bleef hij op de keirin steken op brons.

Bij keirin rijden vijf of zes renners achter een gemotoriseerde gangmaker. Als die na enkele ronden uit de baan is verdwenen, sprinten de renners in drie ronden om de zege.

Achter Lavreysen finishten de Australiërs Matthew Richardson (zilver) en Matthew Glaetzer (brons). De andere drie finalisten kwamen achter het drietal kort voor de finish ten val. De Brit Jack Carlin was er het ergst aan toe.

Lavreysen was op de piste van Saint-Quentin-en-Yvelines in de halve finales als tweede geëindigd achter Richardson, de Australiër die hij in de sprintfinale had verslagen.

Lavreysen had eerder op de WK's van 2020 en 2021 de drie sprintonderdelen gewonnen. Het leverde hem de bijnaam 'Hattrick Harry' op. Op de sprint won hij de afgelopen vijf WK's het goud. Op de keirin was hij tot nu toe twee keer succesvol.

Met zijn nieuwe plak kroont Lavreysen zich tot de beste olympiër ooit op de Zomerspelen.

Valentijn Driessen noemde de Olympische Spelen onlangs bij De Oranjezomer "een feest van de B-sporten." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.