Terug

Volg Vandaag Inside

Mercedes-teambaas Wolff ziet samenwerking met Verstappen wel gebeuren: 'Ja, dat gevoel heb ik'

Formule 1

23 aug 2024, 16:52

Mercedes-baas Toto Wolff heeft zich in een interview met De Telegraaf uitgesproken over een mogelijke samenwerking met Max Verstappen. Wolff heeft het gevoel dat het gaat gebeuren.

Wolff geeft onder meer aan dat hij maandenlang de hoop heeft gehouden dat Verstappen al na dit seizoen zou kunnen overstappen van Red Bull naar Mercedes. "Laat ik het zo zeggen: de kans was niet 0", zegt Wolff. "Bij Red Bull is het onrustig geweest, en dat is het nog steeds. Niet alleen vanwege de prestaties op de baan, maar zoals we allemaal weten ook daarbuiten. Ik wist dat de kans niet bijster groot was, maar de deur zat nooit helemaal dicht. Ik wilde niet opgeven. In de zomer zijn we samen tot de conclusie gekomen dat we niet meer gaan wachten of er mogelijk nog iets gaat gebeuren. Wij nemen onze beslissingen, en Max ook."

Verstappen heeft nog een contract tot en met 2028 bij Red Bull, desondanks hoopt Wolff ooit nog samen te werken met de drievoudig wereldkampioen. "Of ik denk dat onze wegen elkaar ooit zullen kruisen? Ja, dat gevoel heb ik wel op de een of andere manier. Maar ik weet niet wanner. Of het nu in 2026 is of drie jaar later. Ik weet het niet."

"Daarom zeg ik nu ook niet dat Max in mijn achterhoofd zit richting 2026", vervolgt Wolff. "We hebben samen besloten dat we volgend jaar verschillende dingen doen. Ik, en het hele team, zal me voor de volle honderd procent concentreren op George en wie er dan ook in de andere auto zit komend seizoen. Er kan een moment komen volgend jaar dat 2026 een onderwerp wordt, maar daar zijn we nu nog niet", aldus de teambaas van Mercedes.

René van der Gijp kijkt uit naar het Formule 1-weekend in Zandvoort, vertelde hij donderdagavond aan tafel bij Vandaag Inside. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.