Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen onthult mooiste GP-zege: 'Ik zal dat nooit vergeten'

Formule 1

16 aug 2024, 19:18

Max Verstappen heeft inmiddels 61 grands prix in de Formule 1 op zijn naam gebracht en is in het bezit van drie wereldtitels, toch vindt hij de allereerste zege in 2016 nog altijd de mooiste. Ook zijn eerste wereldtitel in 2021 is hem dierbaar. Dat laat de Nederlandse coureur van Red Bull weten in de podcast Talking Bull.

Verstappen promoveerde in 2016 van zusterteam Toro Rosso naar Red Bull en won in zijn debuutrace de Grote Prijs van Spanje. Verstappen werd daarmee de jongste racewinnaar in de Formule 1 ooit. "Mensen vroegen zich af of die promotie nou wel zo verstandig was, maar gelukkig ging in dat weekeinde alles goed en daar was ik natuurlijk heel blij mee. Ik denk dat Helmut (Marko) ook heel erg blij was met zijn besluit om mij te laten promoveren", zegt Verstappen over de topadviseur van de Oostenrijkse renstal.

Zijn eerste wereldtitel veroverde Verstappen in 2021 door in de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi in de laatste ronde zijn rivaal Lewis Hamilton in te halen. Het team van Mercedes probeerde destijds tevergeefs een late call voor de safetycar ongedaan te krijgen. "Die eerste titel samen met het team van Red Bull was heel emotioneel. Het was een zwaar en moeilijk seizoen geweest voor iedereen. Ik zal dat nooit vergeten. Red Bull is mijn tweede familie, ik kan helemaal mezelf zijn bij het team. Het is nog steeds fantastisch om met hen allemaal samen te werken."

René van der Gijp sprak zich onlangs in Vandaag Inside lovend uit over Max Verstappen: "Wij hebben misschien de beste coureur aller tijden in ons midden!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.