Terug

Volg Vandaag Inside

'Xavi Simons moet echt van dat dramagedrag af!'

EK voetbal

18 juni 2024, 13:31

Wim Kieft heeft in zijn column in De Telegraaf gereageerd op de zege van het Nederlands Elftal op Polen (1-2). Wim zag teleurstellende optredens van Xavi Simons en Joey Veerman.

"Nederland liet een acceptabele manier van voetballen zien, maar het tempo moet omhoog en de bal mag best wel wat sneller naar voren worden gespeeld," begint Wim. "Vanuit keeper Bart Verbruggen en de verdedigers. Soms duurde het eindeloos en stonden de Polen op tijd in hun verdedigende organisatie. Zaak is sneller de diepte te zoeken bij Cody Gakpo en Depay en sla eens een linie over. Daarmee kan je een tegenstander nog enigszins verrassen."

"Teleurstellend was het optreden van Xavi Simons en Joey Veerman," vervolgt hij. "Bij het minste of geringste blijft Simons maar vallen en vervolgens liggen om daarna verongelijkt te reageren. Hij moet echt van dat dramagedrag af. Veerman was geen schim van de Veerman in het shirt van PSV."

De Volendamse middenvelder verdient volgens Wim wel een tweede kans: "Omdat Koeman ook niet veel te kiezen heeft, want de alternatieven op het middenveld zijn dun gezaaid. Daarbij: wissel je Veerman, dan ben je hem voor de rest van het EK kwijt. Ik geloof daarom niet dat Koeman hem op de bank zal zetten tegen Frankrijk."

René van der Gijp confronteerde Valentijn Driessen maandagavond bij Vandaag Inside Oranje met een uitspraak die laatstgenoemde deed na Polen-Nederland (1-2). Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.