Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft klaar met houding van Xavi Simons: 'Hij moet dat sterrengedrag achterwege laten'

EK voetbal

12 juli 2024, 18:09

Wim Kieft blikt in zijn nieuwe column voor De Telegraaf terug op de uitschakeling van Oranje op het EK in Duitsland in de halve finale tegen Engeland (1-2). De analist laat onder meer zijn licht schijnen over de selectie en heeft een dringend advies voor Xavi Simons.

"Terugkomend op Depay is de verwachting dat hij op zijn dertigste nog wel twee tot drie jaar mee kan in de top", schrijft Wim. "Afhankelijk van zijn fysieke gesteldheid. In tegenstelling tot de 33-jarige Virgil van Dijk is het Midden-Oosten te vroeg voor Depay. Niet dat Van Dijk armlastig is, maar bij hem kan ik me zo’n stap om nog eenmaal te cashen goed voorstellen. Of hij dan in Oranje moet blijven spelen? Je kan niet te veel internationals in de zandbak hebben zitten. Je ziet dat Georginio Wijnaldum het ook niet meer kan leveren. De competities stellen gewoon niet zo veel voor. Voor Van Dijk heb je trouwens alternatieven en kan je verder met Matthijs de Ligt, Lutsharel Geertruida of Micky van de Ven."

Vervolgens gaat Wim in op de kritiek op Simons. "Tot slot valt te hopen dat Xavi Simons snel volwassen wordt. Met de kritiek op zijn gezicht en zijn gezichtsuitdrukking kan je niets. Alleen moet Simons af van dat gemakkelijke vallen en altijd die verongelijktheid, zeker als hij kritiek krijgt. Pers en kritiek horen erbij. Laat iemand in zijn omgeving vertellen dat Simons dat sterrengedrag achterwege moet laten en normaal gaat doen. Dan komt het goed, want hij kan voortreffelijk voetballen", aldus Wim.

Eerder bij Vandaag Inside Oranje was René van der Gijp van mening dat Xavi Simons een voorbeeld zou moeten nemen aan Jude Bellingham. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.