Terug

Volg Vandaag Inside

René zou Xavi Simons aan de kant houden tegen Oostenrijk: 'Zet Veerman er weer in!'

EK voetbal

25 juni 2024, 14:35

René van der Gijp zou Xavi Simons in het EK-duel met Oostenrijk aan de kant houden, zodat hij zijn rust kan pakken. Dat vertelde hij maandagavond aan tafel bij Vandaag Inside Oranje (zie video hierboven).

"Ik zou Xavi Simons aan de kant zetten. Even tot rust komen en dan zet je onze vriend uit Volendam er weer in", zegt René, doelend op Joey Veerman. Simons maakte afgelopen seizoen veel indruk in het shirt van RB Leipzig, maar kreeg met zijn optredens in Oranje tegen Polen en Frankrijk veel kritiek te verduren.

Noa Vahle vroeg Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk zondag of er niet te veel verlangd wordt van de 21-jarige Simons: "Ik denk dat het verwachtingspatroon gewoon heel hoog is. Dat is iets waar hij mee moet leren omgaan, het is nu eenmaal zo. Ik heb alle vertrouwen in hem, het is een geweldig talent en moeilijke momenten in zijn carrière zullen hem alleen maar sterker maken." Bekijk het hele interview in de video hieronder.

Virgil van Dijk over de hoge verwachtingen rond Xavi Simons: 'Niet altijd even makkelijk om mee om te gaan'
4:04
Virgil van Dijk over de hoge verwachtingen rond Xavi Simons: 'Niet altijd even makkelijk om mee om te gaan'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.