Terug

Volg Vandaag Inside

Willem van Hanegem ergert zich aan actie van Xavi Simons: 'Die status heeft hij helemaal niet'

EK voetbal

11 juli 2024, 15:39

Willem van Hanegem is niet te spreken over de keuze van Xavi Simons om na de verloren halve finale van Oranje tegen Engeland niet de Nederlandse pers te woord te staan. De Kromme schrijft in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad dat de doelpuntenmaker niet de status heeft om zijn eigen regels te bepalen.

"Het is jammer dat die jongens van Inter zo van het veld stapten, want De Vrij en Dumfries hebben een goed EK gespeeld. En ze vertelden er na afloop rustig over. Simons niet, die wil niet met de Nederlandse pers praten, begrijp ik", schrijft Van Hanegem. "Omdat hij weleens kritiek kreeg. Het is allemaal wat hè. Daar kan de KNVB dus mee aan de slag, want Simons heeft helemaal niet de status om zijn eigen regels te bepalen. Virgil van Dijk staat er toch ook gewoon?"

"Natuurlijk kan dit Oranje nog beter", vervolgt De Kromme. "Waar je op hoopt als liefhebber is dat we een manier van spelen ontwikkelen waar je na balverlies er meteen bovenop zit om de bal terug te veroveren. Dat heeft Simons zeker, die zou daar belangrijk in kunnen zijn."

"Spanje is met afstand de beste ploeg op dit EK. Ze zien daar voortdurend spelers wegvallen maar ze blijven doen wat ze hebben afgesproken. Met een trainer waar nog nooit iemand van gehoord. Hij zette de bewierookte Julian Nagelsmann opzij en gelukkig ook de voetbalverpester Didier Deschamps. En ik hoop zondagavond ook nog die saaie Gareth Southgate", aldus Van Hanegem.

Johan Derksen zei woensdagavond in Vandaag Inside Oranje dat hij meer had verwacht van Memphis Depay op het EK: "Hij heeft het vertrouwen van Koeman alleen beloond met een haarband." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.