Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem: 'Ook tegen Roemenië zag ik Memphis weer te vaak vreemde dingen doen'

EK voetbal

3 juli 2024, 16:50

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad gereageerd op de prestaties van Memphis Depay in het gewonnen EK-duel van Oranje met Roemenië (3-0).

"Ik vraag me af hoe Memphis Depay zich dan manifesteert daar in Wolfsburg," begint Van Hanegem. "Ik was echt enthousiast toen ik hem zag tegen Canada en IJsland in de Kuip in de laatste oefenwedstrijden voor dit EK. Maar ook tegen Roemenië zag ik hem weer te vaak vreemde dingen doen. En ook nog even een corner er proberen direct in te schieten."

"Koeman zei al dat hij de beste versie van Depay nodig heeft om ver te komen dit EK en daar heeft hij vast gelijk in. Dan moet het dus echt veel beter zaterdag tegen de Turken," aldus De Kromme. "Nee, dat hoeft helemaal niet de hoofdrol te zijn. Waarom? Dat denkt iedereen maar. Hij moet gewoon die verdedigers fanatieker afjagen, ballen vasthouden en Oranje een aanspeelpunt geven in de voorhoede."

"Die hoofdrol pakt Cody Gakpo dit toernooi dan wel," ziet van Hanegem. "Die is echt in topvorm, al denk ik dat hij nog veel meer in stelling moet worden gebracht. Zeker tegen de Roemenen lagen die mogelijkheden er voortdurend. Dat was vreemd want ze gaven Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders alle ruimte om het spel te verdelen."

Johan Derksen liet zich in Vandaag Inside Oranje ook kritisch uit over Memphis: "Dat is het grote probleem aan het worden!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.