Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft gaat niet mee in discussie rond Memphis Depay: 'Slaat nergens op!'

EK voetbal

24 juni 2024, 14:06

Wim Kieft is van mening dat Memphis Depay in de basis moet blijven staan in de opstelling van het Nederlands elftal. Volgens de analist zijn er geen perfecte vervangers voor de 30-jarige aanvaller van Oranje.

"Om dan de discussie op te starten dat Wout Weghorst in de basis moet beginnen tegen Oostenrijk, slaat nergens op", schrijft Wim in zijn nieuwe column voor De Telegraaf. "Die heeft niet de kwaliteiten om het Nederlands elftal aanvallend te dragen. Van Brian Brobbey moet je überhaupt afwachten of hij het niveau aan kan en niet geblesseerd raakt. Tot dusver heeft hij zich nooit op het niveau van een EK of bij Ajax in de Champions League bewezen. Los daarvan is hij blessuregevoelig en de enige international die er tot dusver in Duitsland een paar dagen uit is geweest vanwege een hamstringkwetsuur."

"Joshua Zirkzee, het laatste alternatief, schijnt het goed te doen op trainingen, maar dat zegt niet alles en soms zelfs weinig tot niets", vervolgt Wim. "Aan het eind van het seizoen was hij geblesseerd en na twee weken vakantie plukte Koeman hem weg bij Mickey Mouse in Amerika. Zal die dan het verschil maken?"

De oud-spits van Oranje denkt niet dat bondscoach Ronald Koeman 'de boel zal omgooien.' "Voor Depay zijn geen alternatieven voorhanden en daarom zal Koeman de boel niet omgooien. Omdat Simons nog niet zo ver is in zijn ontwikkeling blijft Depay met zijn pure individuele klasse te belangrijk voor dit Nederlands elftal. De kritiek dat Depays kwaliteiten er nooit zijn uitgekomen op het allerhoogste niveau, niet bij zijn clubs en niet bij Oranje, is misschien terecht, maar hij is vaak ongelukkig geweest met blessures terwijl Nederland zich niet kwalificeerde voor het EK 2016 en WK 2018", aldus Wim.

René van der Gijp is van mening dat Memphis Depay even rust moet krijgen bij het Nederlands elftal en vervangen moet worden door Joshua Zirkzee. Dat zei René eerder in Vandaag Inside Oranje. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.