Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman roept Zirkzee op voor Oranje

EK voetbal

12 juni 2024, 21:54

Bondscoach Ronald Koeman heeft aanvaller Joshua Zirkzee toegevoegd aan het Nederlands elftal. Voetbalbond KNVB maakte woensdagavond bekend dat de aanvaller van Bologna zich donderdag meldt in Wolfsburg, waar het Nederlands elftal zich voorbereidt op het EK.

Koeman had 25 spelers tot zijn beschikking en kon nog een 26e speler oproepen. Eerder op de dag verliet Brian Brobbey de training van het Nederlands elftal vroegtijdig met hamstringklachten. De spits van Ajax heeft al het hele seizoen hamstringklachten, waardoor hij ook een aantal duels met zijn club miste.

Zirkzee viel af voor de voorselectie van het Nederlands elftal nadat hij in de voorlaatste competitiewedstrijd van zijn ploeg Bologna geblesseerd was geraakt. Koeman wilde alleen spelers oproepen die fit waren en maakte in dat opzicht alleen een uitzondering voor Frenkie de Jong. Die viel afgelopen maandag alsnog af.

Zirkzee moet volgens VI van zijn vakantieadres in de Verenigde Staten komen. Koeman riep eerder ook na het wegvallen van De Jong en Teun Koopmeiners Ian Maatsen op. Die moest vanuit Griekenland naar Duitsland om zich bij Oranje in Wolfsburg te voegen. De bondscoach had eerder geen 26e speler opgeroepen omdat de meeste spelers na het afsluiten van het seizoen al even op vakantie zijn.

Het Nederlands elftal speelt zondag de eerste groepswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg tegen Polen.

Wim Kieft sprak zich onlangs uit over Joshua Zirkzee in Veronica Offside: "Hij zou zeker een kans moeten krijgen bij Oranje!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto Zirkzee: xGiuseppexMaffiax SerieA_Napoli-Bologna_110524_DSC7123

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.