Terug

Volg Vandaag Inside

‘Louis van Gaal had het allang gezien: dit Oranje is gewoon niet zo goed’

EK voetbal

27 juni 2024, 14:40

Sjoerd Mossou schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat Louis van Gaal volkomen gelijk had door op het WK voetbal in Qatar in 2022 5-3-2 te spelen met het Nederlands elftal.

“Het is geen feest om Louis van Gaal gelijk te geven, maar hij had natuurlijk gelijk door in Qatar een rigoureus plan te maken", begint Mossou over het systeem van Van Gaal om met vijf verdedigers te spelen. "Een plan dat misschien afweek van waar zijn hart lag, maar Louis had het allang gezien: dit Oranje is gewoon niet zo goed.”

"Bij gebrek aan voorbereidingstijd wist Van Gaal het al helemaal zeker: alleen met drie centrumverdedigers maken we een (kleine) kans. Alleen wanneer hij dit team tot achter de komma zou instrueren, en bij de hand zou nemen binnen een superstrakke tactiek, kon Oranje - heel misschien - een keertje wereldkampioen worden."

Mossou constateert vervolgens dat Van Gaal in zijn periode als bondscoach van de twintig duels er niet één verloor, en Koeman na zeventien wedstrijden al op zes nederlagen staat.

"Iedere kenner (of clown) die werkelijk dacht dat je met dit Oranje vrolijk kunt domineren op een eindtoernooi, mag zijn mond gaan spoelen", besluit Mossou in zijn column. "Lullig en gênant misschien, maar die zou alsnog op zijn knieën naar Portugal moeten om heel nederig sorry te zeggen.”

Dick Advocaat zei onlangs in Veronica Offside dat hij Louis van Gaal een uitstekende bondscoach voor Duitsland zou vinden. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.