Terug

Volg Vandaag Inside

Kuyt: 'Nederland kan zich na Oostenrijk geen betere tegenstander wensen dan Roemenië'

EK voetbal

27 juni 2024, 13:08

Na de verrassende zege van Georgië op Portugal (2-0) neemt het Nederlands Elftal het in de achtste finales van het EK niet op tegen Engeland, maar tegen Roemenië. Dirk Kuyt denkt dat Oranje zich geen betere tegenstander kan wensen, zo vertelt hij in gesprek met ESPN.

"Roemenië is natuurlijk niet de titelfavoriet voor dit Europees kampioenschap, maar wel een hele gevaarlijke tegenstander," begint Kuyt. "Ik denk na de wedstrijd tegen Oostenrijk dat Nederland zich geen betere tegenstander kan wensen, omdat de waarheid bij Oranje zelf ligt en dat ze als team een betere prestatie moeten leveren dan dat ze afgelopen wedstrijd hebben gedaan."

De 104-voudig international vervolgt: "Het is niet onmogelijk om van Roemenië te winnen en zo weer in het toernooi te groeien. Ik wens dat de jongens deze kans aangrijpen en zo het toernooi nog succesvol maken. Zo is toernooivoetbal ook. Je kan een keer een mindere dag hebben, maar vanaf dit moment niet meer, want dan lig je eruit."

Engeland

Ook tegen Engeland had Oranje kansen gehad, denkt Kuyt: "Engeland maakt op mij ook niet de indruk waarvan ik denk: dat gaat heel lastig worden. Als Nederland tegen Spanje had gemoeten, dan was dat wel heel lastig geworden. Dat is één van de topfavorieten. Nu tegen Roemenië heb je gewoon een goede kans om te winnen."

René van der Gijp had onlangs bij Vandaag Inside advies voor Kuijt: "Ik zou Dirk aanraden om..." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.