Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo (39) bevestigt dat dit zijn laatste EK is

EK voetbal

2 juli 2024, 10:27

Cristiano Ronaldo heeft bevestigd dat hij bezig is aan zijn laatste Europees kampioenschap. De 39-jarige aanvallend bereikte maandagavond met Portugal de kwartfinales van het EK na een bewogen wedstrijd tegen Slovenië.

"Dit is zonder twijfel mijn laatste EK", liet CR7 optekenen na de gewonnen strafschoppenreeks in het Waldstadion in Frankfurt. Ronaldo miste in de verlenging een penalty en liet zijn tranen de vrije loop. Maar tijdens de shoot-outs zette de aanvoerder zich opnieuw achter de bal en toen passeerde hij Jan Oblak wel. Portugal won de penaltyreeks uiteindelijk met 3-0.

Het zesde EK van Ronaldo zit er dus nog niet op. "Je kan niet falen als je niet probeert", legde hij na afloop geëmotioneerd uit. Na de benutte penalty had hij met enkele handgebaren zijn verontschuldigingen aangeboden bij de fans. "Mensen blij maken is wat mij het meest motiveert. Dat dit mijn laatste EK is, maakt mij niet emotioneel. Wel het gevoel van vreugde dat ik krijg wanneer ik mijn supporters zie, mijn familie en de genegenheid die ze mij geven."

Portugal krijgt vrijdagavond in de kwartfinales met vicewereldkampioen Frankrijk, dat België uitschakelde, een zware tegenstander voorgeschoteld. In de finale van het EK 2016 stonden beide landen ook tegenover elkaar. Ronaldo viel toen al snel geblesseerd uit en schreeuwde zijn teamgenoten daarna vanaf de zijlijn naar de Europese titel in het Stade de France.

"Het wordt een zware match, zij zijn titelfavoriet. Maar wij gaan oorlog maken", verzekerde Ronaldo.

René van der Gijp reageerde bij Vandaag Inside Oranje op het optreden van Ronaldo tegen Slovenië: "Dat wordt een probleem!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.