Terug

Volg Vandaag Inside

Portugal klopt Slovenen na penalty's en gaat naar laatste acht EK

EK voetbal

1 juli 2024, 23:53

Portugal heeft zich ten koste van Slovenië verzekerd van een plek bij de laatste acht op het EK. De beslissing viel na strafschoppen (3-0). In de reguliere speeltijd en verlenging werd niet gescoord.

Cristiano Ronaldo miste in de verlenging een penalty. De Portugese vedette zag zijn inzet gekeerd door de Sloveense keeper Jan Oblak. Ronaldo liet vervolgens zijn tranen de vrije loop. Hij wacht nog op zijn eerste doelpunt op het EK.

In de penaltyreeks die volgde na 120 minuten voetbal was Ronaldo wel trefzeker. Nadat de Slovenen drie keer hadden gemist, besliste Bernardo Silva de penaltyserie.

Portugal neemt het in de kwartfinales op tegen Frankrijk, dat bij de laatste zestien België met 1-0 versloeg.

Bas Nijhuis vertelde onlangs in Vandaag Inside Oranje dat hij geniet van Cristiano Ronaldo: "Iedereen zegt altijd wel: Messi heeft meer talent..." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.