Terug

Volg Vandaag Inside

Ronald Koeman gaat door als Oranje-bondscoach tot 2026: 'Ze kunnen niet meer van me af'

EK voetbal

8 juli 2024, 19:36

Ronald Koeman heeft zich tegenover De Telegraaf uitgesproken over zijn toekomst als bondscoach van het Nederlands elftal. De 61-jarige oefenmeester gaat ervan uit dat hij tot en met het WK 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico doorgaat.

"Zoals het nu is wel. Volgens mij kunnen ze al niet meer van me af", verwees Koeman tegenover de ochtendkrant naar een mogelijk evaluatiemoment bij een tegenvallend EK. De KNVB had namelijk de mogelijkheid om tussentijds afscheid te kunnen nemen van Koeman, als Oranje in de achtste finale of eerder het EK in Duitsland moest verlaten.

Koeman reageerde na de pijnlijke 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk ook op een vraag van Valentijn Driessen over zijn toekomst bij Oranje. "Stel me die vraag na die wedstrijd dan nog eens", zei de bondscoach (zie onderstaande video).

(Tekst gaat verder onder de video.)

Verder geeft Koeman aan dat de situatie rondom de gezondheid van zijn vrouw Bartina ook voor hem geen aanleiding is om eerder dan gepland te stoppen als bondscoach van Oranje. Bartina liet voorafgaand aan EURO 2024 weten, dat ze opnieuw is getroffen door borstkanker. "De gezondheid van mijn vrouw is oké. Ze heeft wel behandelingen maar dat is geen reden om te stoppen als trainer", aldus Ronald Koeman.

Eerder vandaag sprak Noa Vahle uitgebreid met bondscoach Ronald Koeman in aanloop naar de halve finale op het EK tussen Nederland en Engeland. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.