Terug

Volg Vandaag Inside

Portugese scheidsrechter Dias leidt openingsduel Oranje

EK voetbal

14 juni 2024, 11:10

Artur Soares Dias is zondag de scheidsrechter bij de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Polen. Dat meldt de UEFA.

De Portugees krijgt ondersteuning van zijn landgenoten Paulo Soares en Pedro Ribeiro (grensrechters) en Tiago Martins (videoscheidsrechter). Irfan Peljto uit Bosnië en Herzegovina is de vierde official.

De 44-jarige Dias is geen onbekende voor het Nederlands elftal en zeker niet voor verdediger Matthijs de Ligt. Oranje won in september 2019 in Hamburg, waar zondag ook gevoetbald wordt, in de EK-kwalificatie met 4-2 van Duitsland. Bij een voorsprong van 2-1 voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman, gaf Dias de Duitsers een strafschop na een handsbal van De Ligt. Toni Kroos benutte de penalty (2-2), maar Oranje won dankzij treffers van Donyell Malen en Georginio Wijnaldum alsnog.

Dias was verder ook scheidsrechter bij de oefenwedstrijden België - Nederland (oktober 2018, 1-1) en Ierland - Nederland (mei 2016, 1-1). Danny Makkelie, de enige Nederlandse scheidsrechter op het EK, heeft nog geen duel toegewezen gekregen. Tot dusverre zijn de scheidsrechters ingepland tot en met zondag. Makkelie leidde drie jaar geleden, bij het vorige EK, onder meer de halve finale tussen Engeland en Denemarken.

Georginio Wijnaldum vertelde donderdag in gesprek met Noa Vahle dat hij de 100 interlands hoopt te behalen tijdens het EK voetbal in Duitsland. "Zeker een droomplaatje." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto: Miguel Pereira/Global Imagens/Atlntico Press/Shutterstock (14440007bd)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.