Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje kan na twintig jaar weer de halve finale op het EK halen

EK voetbal

6 juli 2024, 12:14

Het Nederlands elftal kan zich voor het eerst sinds 2004 weer plaatsen voor de halve finales van het Europees kampioenschap voetbal. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt het om 21.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn op tegen Turkije.

Het is niet zeker of Steven Bergwijn mee kan doen. De rechtsbuiten hield aan de met 3-0 gewonnen achtste finale tegen Roemenië een pijnlijke kniepees over. Zaterdagochtend, bij een activatietraining, moet blijken hoeveel pijn hij nog heeft. Linkervleugelverdediger Ian Maatsen, die dit toernooi nog niet in actie kwam, is ziek en bleef daarom achter in het trainingskamp in Wolfsburg.

Turkije mist met Merih Demiral, Orkun Kökcü en Ismail Yüksek drie spelers. Zij zijn allemaal geschorst.

Eerder op zaterdag, om 18.00 uur, spelen Engeland en Zwitserland tegen elkaar in Düsseldorf. De winnaar van dat duel treft woensdag in de halve eindstrijd Nederland of Turkije.

Oranje verloor twintig jaar terug in de halve finale van het EK van Portugal (2-1). Dick Advocaat was toen de bondscoach.

Job Knoester sprak zich vrijdagavond in Vandaag Inside Oranje uit over het niveau van Memphis Depay op het EK. "Ik zou hem eruit halen, hij presteert al drie wedstrijden niet." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.