Terug

Volg Vandaag Inside

‘Nu moeten we niet ineens een discussie gaan starten dat Weghorst in de basis moet staan’

EK voetbal

17 juni 2024, 12:52

Het Nederlands elftal is het Europees kampioenschap voetbal zondag goed begonnen met een verdiende zege op Polen (2-1). Hoe heeft recordinternational Wesley Sneijder naar het duel gekeken?

“Ik kan niet echt zeggen dat ik genoten heb van het Nederlands elftal. Maar dat maakt ook helemaal niks uit. De eerste wedstrijd moet je gewoon winnen en dat hoeft helemaal niet goed te zijn. Ze hebben gewoon gedaan wat ze moeten doen”, zegt Sneijder in gesprek met ESPN.

De voormalig middenvelder denkt dat Oranje ver kan komen. “De spelers van wie je het meest verwacht, stonden er niet tegen Polen. Dat is niet erg. Het toernooi duurt hopelijk nog heel lang, dus ze moeten ook in het toernooi groeien. Ik hoop ook echt dat we ver komen. Voor ons allemaal, maar speciaal voor Ronald Koeman. Hij heeft me laten debuteren in het profvoetbal, dat blijft voor altijd bijzonder voor me."

“De speler van de dag? Dat kan er toch maar één zijn?”, doelt Sneijder op Wout Weghorst, die als invaller het winnende doelpunt binnen schoot. "Dat is een kwaliteit hè. We kunnen concluderen dat het geen toeval meer is. Maar nu moeten we niet ineens een discussie gaan starten dat Weghorst in de basis moet staan. Nee, hij geeft ook als hij maar vijf minuten krijgt maximaal gas." Sneijder legt uit: "De tegenstander is moe aan het eind van de wedstrijd. Dat is zijn moment om toe te slaan. Hij heeft bewezen dat dit zijn kracht is en de discipline die hij in zo'n slotfase kan opbrengen is bewonderenswaardig."

Johan Derksen kan zich niet vinden in de lovende kritieken voor Oranje-doelman Bart Verbruggen, zo werd zondag bekend bij Vandaag Inside Oranje. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.