Terug

Volg Vandaag Inside

Familie Weghorst schildert tankstation volledig oranje: 'Wij zijn trots op Oranje, maar op Wout nog meer'

EK voetbal

12 juni 2024, 18:21

De familie van Wout Weghorst heeft het allerlaatste tankstation voor de grens met Duitsland volledig oranje laten kleuren voor het EK voetbal. Zo zijn de ramen rood, wit, blauw gefolied en staat er een levensgrote foto van Weghorst.

"Wij hebben een eigen pomp en die zit vlak voor de Duitse grens; we zijn dus de laatste stop", vertelt pompbediende Leonie Pater in gesprek met Hart van Nederland. "Wanneer oranje fans naar Duitsland afreizen, kan na een pauze bij ons het feest écht losbarsten."

Het idee om het volledige pand oranje te verven is ontstaan toen een medewerker het als een grap voorstelde. "Afgelopen vrijdag vroeg onze bedrijfsleider of wij in ons tankstation oranje versieringen moeten ophangen. Iemand grapte dat we net zo goed het hele pand oranje kunnen verven. Dat hebben we geweten: niet veel later werden de kwasten al gepakt." Ook de levensgrote foto van Weghorst kan niet ontbreken. "Wout heeft een link met ons tankstation; zijn broer is directeur. Wij zijn trots op Oranje, maar op Wout nog meer."

Het is voor het tankstation te hopen dat het Nederlands elftal het ver gaat schoppen op het EK: "Het zou zuur zijn als we na drie wedstrijden de oranje kleur alweer moeten oververven. Maar we hebben er vertrouwen in. We worden gewoon kampioen!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.