Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman verrast tegen Roemenië met basisplaats voor Bergwijn

EK voetbal

2 juli 2024, 16:08

Steven Bergwijn staat in de achtste finales van het EK tegen Roemenië verrassend in de basis van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman geeft de aanvaller van Ajax de voorkeur boven Donyell Malen en Jeremie Frimpong. Bergwijn speelde dit toernooi nog geen minuut.

Zoals verwacht keren Denzel Dumfries en Xavi Simons in de Allianz Arena in München terug in de basis. Dumfries had een week geleden hamstringklachten en bleef in de met 3-2 verloren groepswedstrijd tegen Oostenrijk op de reservebank zitten. Lutsharel Geertruida verving hem. Simons verving in dat duel na 35 minuten de tegenvallend presterende Joey Veerman. Geertruida en Veerman zijn nu reserves.

Simons begint nu als meest aanvallende middenvelder. Tijjani Reijnders, die tegen de Oostenrijkers nog op die positie stond, zakt iets terug en moet samen met Jerdy Schouten voor de controle op het middenveld zorgen.

Bij de Roemenen vervangt de rechtsbenige Vasile Mogos de geschorste linksback Nicusor Bancu.

Opstellingen: Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Aké; Schouten, Simons en Reijnders; Bergwijn, Depay en Gakpo.

Roemenië: Nita; Ratiu, Dragusin, Burca en Mogos; Man, Stanciu, Marius Marin, Razvan Marin en Hagi; Dragus.

Johan Derksen ergerde zich zondag aan Memphis Depay op de persconferentie van het Nederlands elftal in aanloop naar het duel met Roemenië: "Wat een gebrabbel." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.