Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp: 'Hij was voor mij de grootste ontdekking van het EK'

EK voetbal

17 juli 2024, 09:25

Jan Boskamp heeft in gesprek met Het Belang van Limburg teruggeblikt op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Hij vertelt welke spelers en landen zijn voetbalhart hebben veroverd.

"Bij de spelers was Arda Güler van Turkije de grootste ontdekking voor mij," begint Jan. "In tegenstelling tot Yamal en Williams kende ik hem nog niet zo goed. Als team vond ik Oostenrijk bij momenten fantastisch voetbal spelen. Zij hebben me dus wel in positieve zin verrast. Maar het meest heb ik nog genoten van de kleine landjes. Georgië en Albanië. Complexloos voetbal met een groot hart. Dat levert tenminste leuke wedstrijden op. Niet dat schijtluizenvoetbal waarmee Frankrijk en Engeland het zo ver geschopt hebben."

Een andere speler van wie Jan genoten heeft is Rodri, die werd uitgeroepen tot Speler van het Toernooi: "Ik vind hem zo ongelofelijk goed. Hij is het hart van deze Spaanse ploeg. Dat zag je ook in de finale. Nadat hij bij de rust geblesseerd vervangen werd, had Spanje het in de tweede helft veel moeilijker om het middenveld te controleren."

"Rodri zorgde er bijna in zijn eentje voor dat de rest van de ploeg zich aanvallend kon uitleven. Niet alleen de flankaanvallers en de andere middenvelders, maar ook de flankverdedigers. Cucurella en Carvajal trokken constant mee in de aanval omdat Rodri toch alle gaatjes opvult. Dat Spanje zo aanvallend voetbal bracht op dit EK, hebben we dus in grote mate te danken aan Rodri," besluit Jan.

In Koffie met Boskamp, een online rubriek van Vandaag Inside, sprak Jan onlangs lovende woorden over Cristiano Ronaldo (39), die voor Portugal voor de zesde keer uitkwam op het EK. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.