Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp: 'De leukste en best voetballende ploeg heeft dit EK gewonnen'

EK voetbal

16 juli 2024, 18:48

Jan Boskamp heeft in gesprek met Het Belang van Limburg gereageerd op de EK-winst van Spanje tegen Engeland. Volgens de analist was Spanje de sterkste ploeg op dit eindtoernooi.

De beginfase van de finale kon Jan niet bekoren: “Aan die eerste helft was weinig genieten aan. Wéér dat risicoloos voetbal. Van Engeland zijn we dat gewend, maar nu deed Spanje ook mee. Strontvervelend. Gelukkig brak die vroege goal in de tweede helft de wedstrijd helemaal open. Vanaf toen werd het wel leuk.”

Jan zag Engeland opnieuw een achterstand wegwerken: “Net zoals in hun vorige wedstrijden. En ook weer met dank aan hun invallers, want de grote namen die eigenlijk het verschil zouden moeten maken, gaven weer niet thuis. Dan heb ik het over Saka, Foden, Bellingham en Kane. Alle vier speelden ze een finale naar het beeld van hun toernooi: ver onder hun niveau. Als Pickford, Walker en Stones je uitblinkers zijn, dan zegt dat veel over hun wedstrijd.”

Jan zag de Engelsen kort opleven na de gelijkmaker: “Ze tankten vertrouwen en werden sterker aan de bal. Maar na die korte opflakkering zag je toch weer hoe hun DNA het overnam. Ze kropen achteruit en speculeerden op de verlengingen."

Tot slot spreekt Jan lovend over de nieuwe Europees kampioen voetbal: "Het siert Spanje dat zij wel vol voor dat tweede doelpunt zijn gegaan. Niemand die kan zeggen dat hun overwinning onverdiend was. De leukste en best voetballende ploeg heeft dit EK gewonnen. Gelukkig maar!”

In Koffie met Boskamp, een online rubriek van Vandaag Inside, sprak Jan onlangs lovende woorden over een andere EK-ganger: Cristiano Ronaldo (39), die voor Portugal voor de zesde keer uitkwam op het EK-voetbal. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.