Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp over haarband Memphis: 'Al loopt 'ie in zijn blote reet, als hij de bal er maar inschiet'

EK voetbal

8 juli 2024, 17:25

Natúúrlijk zat ook Jan Boskamp afgelopen zaterdag voor de televisie om te kijken naar de kwartfinale tussen Nederland en Turkije. Het Belang van Limburg keek de wedstrijd bij Jan thuis en noteerde een paar mooie uitspraken.

Al in de eerste minuut krijgt Memphis de kans om de score te openen, maar de spits van Oranje schiet de bal over: "Shit!", roept Jan uit. "Geweldige voetballer die Memphis, maar hij maakt alles zo moeilijk. Zijn haarband? Laat me koud. Al loopt 'ie rond in zijn blote reet, als hij de bal er maar inschiet."

In de 35e minuut komt Turkije op voorsprong: "Godverdomme, wat is dat slecht gekeept," oordeelt Jan over Verbruggen. "Op alle ballen van de zijkant heeft hij het moeilijk." Dat de doelman bezig is aan een goed toernooi, wil Jan niets van weten: "Nou, daar zijn ze vet mee. Je kan toch niet zeggen dat dit lekker gekeept is."

Een kwartier na rust kopt Stefan de Vrij het Nederlands Elftal op gelijke hoogte met Turkije. "Lekker Steffie! Natuurlijk is het weer eentje van ons die het moet doen," reageert Jan op de goal van de oud-Feyenoorder. "Héérlijk voor die gozer. Dubbel en dik verdiend!" Kort daarna draait Oranje het duel helemaal om: "Niet te geloven. Plots is het een heel andere wedstrijd geworden. Met dank aan Koeman zijn wissels Wel slecht verdedigd van die Turken. Maar dat interesseert me nu even geen hol."

Na het laatste fluitsignaal is Jan opgelucht: "Hartstikke leuk om dit te zien. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat ze het tot in de halve finale zouden schoppen. Bij de rust ook niet trouwens. Maar Koeman heeft de wedstrijd doen kantelen met zijn wissels. En De Vrij en Verbruggen hebben ons over de streep getrokken. Al bij al vind ik het dus wel verdiend, al is Turkije er tot de laatste bal voor blijven vechten. Chapeau voor hen."

In Koffie met Boskamp, een online rubriek van Vandaag Inside, was Jan al positief gestemd over de EK-route van Oranje: "We gaan naar de finale!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.