Slot wint met Liverpool overtuigend van Ten Hag op Old Trafford

Buitenlands voetbal

1 sep 2024, 19:11

Liverpool heeft het altijd beladen duel met Manchester United met overmacht gewonnen. De ploeg van de Nederlandse coach Arne Slot won in Manchester, waar zijn landgenoot Erik ten Hag de trainer is, met liefst 3-0.

Bij de rust leidden de bezoekers al met 2-0 door doelpunten van de Colombiaan Luis Díaz. Na de pauze scoorde Mo Salah voor de ploeg, die nu de koppositie in de Premier League deelt met Manchester City. ManUnited staat slechts veertiende na drie speelronden.

Ten Hag had voor het eerst een basisplaats voor Matthijs de Ligt. Met ook André Onana, Noussair Mazraoui en Lisandro Martínez stonden er liefst vier oud-Ajacieden aan de aftrap bij de thuisploeg. Joshua Zirkzee was de spits bij ManUnited. Bij de bezoekers zag hij zijn landgenoten Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch. Cody Gakpo zat op de bank.

Liverpool leek al na zes minuten op voorsprong te komen. Een inzet van Trent Alexander-Arnold verdween in het doel, maar even ervoor had zijn ploeggenoot Mo Salah buitenspel gestaan. ManUnited had veel de bal, maar kwam zelden in de buurt van het doel van Alisson.

Liverpool was efficiënt. In de 35e minuut leidde balverlies van Casemiro de openingstreffer in. Via Salah belandde de bal bij Díaz die Onana passeerde. Kort voor rust ontfutselde Díaz Casemiro op het middenveld de bal, waarna de Colombiaan na een combinatie met Salah zijn tweede treffer kon maken.

Ten Hag haalde in de rust Casemiro naar de kant en bracht de 20-jarige Toby Collyer, een debutant in de Premier League. ManUnited drong iets aan, met onder meer een geplaatst schot van Zirkzee. Maar opnieuw viel het doelpunt aan de andere kant. Na balverlies van Kobbie Mainoo belandde de bal bij Salah die de 3-0 binnenschoot. Niet veel later kwam Gakpo van de bank en verdween bij United De Ligt van het veld.

Zirkzee was een kwartier voor tijd nog eens dicht bij een doelpunt, maar de niet goed geraakte bal verdween voorlangs.

Johan Derksen denkt dat Arne Slot ook in Liverpool een sensatie wordt. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.