Terug

Volg Vandaag Inside

Loting Champions League: PSV treft Liverpool, Feyenoord naar Manchester City

Champions League

29 aug 2024, 19:03

Feyenoord neemt het in het hoofdtoernooi van de Champions League op tegen onder meer Manchester City en Bayern München. PSV treft onder andere het Liverpool van Arne Slot en Paris Saint-Germain. Dat is de uitkomst van de loting door de UEFA in Monaco.

In de nieuwe opzet van de Champions League wordt elk team gekoppeld aan acht verschillende tegenstanders. Elke club speelt vier wedstrijden thuis en vier wedstrijden uit. De opzet komt in de plaats van de groepsfase waarin 32 clubs waren onderverdeeld in acht groepen en iedereen twee keer tegen elkaar speelde.

De resultaten van de wedstrijden van alle 36 teams komen in een ranglijst. De beste acht clubs plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales. De teams die op plaatsen 9 tot en met 24 eindigen in de ranglijst spelen tegen elkaar in een tussenronde. De overige clubs zijn na de poulefase uitgeschakeld en stromen ook niet meer in bij de Europa League of Conference League.

De finale van de Champions League wordt op 31 mei 2025 gespeeld in München.

Foto Feyenoord: Marcel van Dorst/NurPhoto/Shutte

Valentijn Driessen voorspelde onlangs in Koffie met Valentijn de Eredivisie-top 3: "PSV, Feyenoord en FC Twente." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.