Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo uit onvrede over gebrek aan ambitie bij Ten Hag: ‘Je móét het proberen!'

Buitenlands voetbal

11 sep 2024, 19:09

Cristiano Ronaldo heeft zich opnieuw kritisch uitgelaten over zijn voormalige coach Erik ten Hag. De samenwerking tussen de Portugese sterspeler en de 54-jarige oefenmeester verliep in de tweede periode van Ronaldo bij Manchester United moeizaam, waarna Ten Hag hem naar de uitgang dirigeerde. Dat de Al Nassr-spits nog altijd geen fan is van de trainer, laat hij blijken in de podcast FIVE van oud-ploeggenoot Rio Ferdinand.

Ten Hag sprak eerder uit dat Manchester United geen titelkandidaat is in de Premier League. Ronaldo hekelt het gebrek aan ambitie: "Als coach van Manchester United kun je niet zeggen dat je niet gaat vechten om de winst van de landstitel en de Champions League. Je hebt misschien niet de grootste kansen, maar je moet zeggen dat je het gaat proberen. Je móét het proberen."

Toch is de Portugees niet alleen negatief. Het toevoegen van Ruud van Nistelrooij aan de technische staf vindt hij een goede zet: "United moet alles opnieuw opbouwen. Als Ten Hag naar Van Nistelrooij luistert, kan dat erg helpen, omdat hij de club en de fans kent. Je kunt een club niet opnieuw opbouwen zonder kennis. Het zal tijd nodig hebben, maar United is nog steeds een van de beste clubs ter wereld."

Vooralsnog kent Ten Hag geen beste seizoenstart; de topclub leed in de eerste drie competitieduels al twee nederlagen en bezet momenteel de veertiende plek in de Premier League.

Valentijn Driessen sprak zich onlangs bij Vandaag Inside Oranje uit over het Nederlands getint Manchester United: "Ik vind het belachelijk." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.