Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente treft Red Bull Salzburg in derde voorronde Champions League

FC Twente treft Red Bull Salzburg in derde voorronde Champions League

Buitenlands voetbal

22 juli 2024, 12:22

FC Twente neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Red Bull Salzburg. Dat is door loting in Nyon bepaald. De eerste wedstrijd is op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus, de return volgt dinsdag 13 augustus.

Mocht Twente de derde voorronde overleven, dan moeten de Enschedeërs nog een play-off spelen om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord zijn daar al zeker van.

Bij uitschakeling in de derde voorronde of in de play-off, mag Twente deelnemen aan het hoofdtoernooi van de Europa League.

Pepijn Lijnders is sinds kort trainer van Salzburg. De 41-jarige Nederlander ondertekende in mei een contract voor drie jaar. Red Bull Salzburg moest na tien achtereenvolgende kampioenschappen de landstitel afgelopen seizoen afstaan aan Sturm Graz.

Lijnders begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van PSV en zat ook nog een tijdje als assistent-trainer bij FC Porto. Vanaf 2014 was Lijnders werkzaam bij Liverpool. In januari 2018 vertrok hij naar NEC, maar enkele maanden later moest hij alweer vertrekken nadat de Nijmegenaren er niet in waren geslaagd naar de Eredivisie te promoveren. Daarop keerde hij terug naar Liverpool, waar Lijnders werkte als assistent van Jürgen Klopp.

FC Twente hield afgelopen seizoen in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie AZ en Ajax achter zich. De laatste keer dat de Tukkers op het hoogste Europese niveau uitkwamen, was in het seizoen 2011/2012. In de derde voorronde rekende Twente af met FC Vaslui uit Roemenië. In de play-offs was Benfica te sterk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.