Terug

Volg Vandaag Inside

‘Weghorst zal het niet accepteren als hij niet speelt bij Ajax’

Ajax

Gisteren, 15:11

Ajax-trainer Francesco Farioli zei dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard dat hij drie kandidaten ziet voor de spitspositie: Brian Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom. Is drie spitsen niet te veel van het goede?

“Ik voorzie wel problemen”, zegt Pierre van Hooijdonk in gesprek met de NOS. “De keuze om Weghorst te halen, mist elke vorm van beleid. De logica is ver te zoeken. Temeer omdat Brobbey heeft bewezen onomstreden te zijn. Ook op basis van vorig jaar al wel. Hij was een van de weinige lichtpuntjes.”

Erik Meijer, oud-spits van onder andere PSV, Bayer Leverkusen en Liverpool, heeft meer begrip voor het aantrekken van Weghorst. “Het is goed dat Ajax hem heeft gehaald, maar dan moet je 'm ook laten starten. Ik volg Weghorst al jaren in Duitsland. En je kunt van hem zeggen wat je wil, maar hij is heel ervaren en effectief. Uiteindelijk word je afgerekend op de streepjes achter je naam: doelpunten. Dat zit bij Weghorst wel goed.”

'Weghorst zal het niet accepteren als hij niet speelt. Dat zit nou eenmaal in zijn persoonlijkheid'

Meijer (NOS)

Meijer vindt drie spitsen in een selectie niet te veel. “Met drie spitsen houd je het zaakje lekker scherp”, zegt de oud-voetballer. “Weghorst zal het niet accepteren als hij niet speelt. Dat zit nou eenmaal in zijn persoonlijkheid. En ik denk ook dat hij uiteindelijk de spits nummer 1 wordt, hoor."

Meijer verwacht echter niet dat er ruzie zal ontstaan tussen Brobbey, Akpom en de nieuwste aanwinst Weghorst. "Al zal je een concurrent niet zo snel helpen. Maar je speelt zelden tegen elkaar op de training, hè. Dus je kunt elkaar niet echt een doodschop geven. Die gedachte komt af en toe wel bij je op natuurlijk, haha."

René van der Gijp zei onlangs bij Vandaag Inside uit te kijken naar de komst van Weghorst naar Ajax: "Dat wordt amusement!". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto: EYE4images/NurPhoto/Shutterstock

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.