Terug

Volg Vandaag Inside

'Van Bronckhorst wil Ajacied Berghuis naar Besiktas halen'

Ajax

7 juni 2024, 12:53

Giovanni van Bronckhorst, de nieuwe trainer van Besiktas, zou volgens Turkse media Steven Berghuis naar Turkije willen halen. Dat meldt onder meer Habertürk Spor.

Berghuis is al vaker in verband gebracht met Besiktas en volgens het Turkse medium staat de 32-jarige linkspoot open voor een vertrek bij de Amsterdammers. De nieuwe club van Van Bronckhorst zou ook al contact hebben gezocht met Ajax. Berghuis heeft nog een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff ArenA.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

De 49-jarige Van Bronckhorst heeft in Istanbul een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar getekend. Jean-Paul van Gastel, die recentelijk NAC Breda naar de Eredivisie leidde, en Serdar Topraktepe worden de assistenten.

Voor Van Bronckhorst is Besiktas de eerste club sinds hij in november van 2022 werd ontslagen bij Rangers FC. Hij was daarvoor trainer bij Feyenoord en het Chinese Guangzhou R&F. De oud-international leidde Feyenoord in 2017 naar de landstitel.

Besiktas wilde Van Bronckhorst al in januari aantrekken. De club en de trainer kwamen er toen niet uit, omdat de Nederlander zijn eigen technische staf wilde samenstellen. Zo kreeg hij geen toestemming van NAC Breda om Van Gastel mee te nemen.

Besiktas koos toen voor de Portugese trainer Fernando Santos. Die werd in april ontslagen. De club eindigde als zesde in de Turkse competitie. Besiktas won wel de Turkse beker.

Dick Advocaat sprak zich eerder bij Veronica Offside nog positief uit over de voorhoede bij Ajax, met onder meer Steven Berghuis. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.