Terug

Volg Vandaag Inside

Valkanis: 'Aantal spelers kreeg voor duel met Hercules te horen dat ze weg moesten bij Ajax'

Ajax

18 juli 2024, 17:06

Michael Valkanis blikt in gesprek met ESPN terug op de beschamende nederlaag van Ajax in het bekerduel met amateurclub Hercules en onthult dat een aantal spelers vlak voor de wedstrijd te horen kreeg dat ze konden vertrekken bij de Amsterdamse club.

Tegen Hercules nam Valkanis het elftal van Ajax onder zijn hoede, omdat John van 't Schip afwezig was door de bruiloft van zijn zoon. De voormalig assistent-trainer van de Amsterdammers onthult nu dat er tijdens de bekerblamage iets speelde in het elftal. "Op dat moment had ik het niet door, maar een aantal spelers kreeg voor de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Hercules te horen dat zij in de winterstop op zoek moesten gaan naar een nieuwe club", vertelt Valkanis over de nederlaag, waardoor Ajax door een amateurclub uit het bekertoernooi werd geknikkerd.

Volgens Valkanis kregen de spelers dat van bovenaf te horen en wist hij er niet vanaf. "Sommige spelers kwamen na de bekerwedstrijd naar mij toe om over hun situatie te praten, maar ik had dat liever voor de wedstrijd geweten."

Ondanks dat vindt Valkanis het een heel teleurstellend resultaat dat niet van Ajax verwacht en geaccepteerd wordt. "Het was teleurstellend, omdat we het daarvoor zo goed hadden gedaan. Natuurlijk zorgden die mededelingen voor gevolgen en heeft het ook voor een terugslag gezorgd."

Valentijn Driessen sprak zich onlangs in De Oranjezomer uit over de interesse van Ajax in Wout Weghorst: "Circus Weghorst in Amsterdam, dat zou natuurlijk geweldig zijn!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.