Terug

Volg Vandaag Inside

Tadic stopt als international Servië

Tadic stopt als international Servië

Buitenlands voetbal

18 juli 2024, 12:43

Dusan Tadic stopt bij het Servische nationale voetbalelftal. De 35-jarige voetballer van Fenerbahçe en voormalig aanvoerder van Ajax meldt op Instagram dat hij afscheid neemt van het shirt van Servië.

Tadic speelde 111 wedstrijden voor Servië. Op het EK in Duitsland had de aanvoerder in de eerste wedstrijd tegen Engeland en de derde groepswedstrijd tegen Denemarken geen basisplaats, in de wedstrijd tegen Slovenië startte hij wel. Servië werd op het EK uitgeschakeld in de groepsfase.

"Het nationale team is altijd een liefde van mij geweest", schrijft de 35-jarige Tadic. "Liefde voor het land, liefde voor de mensen, liefde voor het spel, de competitie en de gezelligheid. We hebben samen veel meegemaakt - vreugde en verdriet en er was veel pijn en lijden. Geen enkel clubfalen kan zoveel pijn doen als het falen van een nationale ploeg, maar ook geen enkel clubsucces kan zoveel vreugde brengen als succes in het Servische tenue."

Tadic, die behalve voor Ajax en Fenerbahçe ook speelde voor FC Groningen en FC Twente, kwam voor Servië uit op twee WK's, één EK en de Olympische Spelen van Beijing in 2008.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.