Terug

Volg Vandaag Inside

Supportersvereniging Ajax verbaasd door nieuwe staking politie: 'Dat stuit ons tegen de borst!'

Ajax

6 sep 2024, 10:59

De fans van Ajax hebben het nieuws over de nieuwe acties van de politie met verbazing tot zich genomen. Vrijdagochtend werd bekend dat Ajax - FC Utrecht op zondag 15 september zonder politie-inzet gespeeld moet worden. Gezien de rivaliteit tussen de clubs is het doorgaan van de wedstrijd geen vanzelfsprekendheid.

"Wij werden vanochtend ook overvallen door het nieuws. Vooropgesteld: we hebben begrip voor het doel, maar niet voor het middel en de actie", zei Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, tegen het ANP.

"Wat ons betreft gaat de wedstrijd gewoon door, maar dat is aan de gemeente. Ik heb vernomen dat er koortsachtig overleg is. Wij willen gewoon met 55.000 man genieten van een leuke wedstrijd, maar kennelijk kan dat niet in dit land. En dat stuit ons tegen de borst."

Klassieker

Recent werd de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax afgelast omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd door de politie-acties. Mede daardoor heeft Ajax dit seizoen pas twee duels gespeeld. De Eredivisie is al vier wedstrijden onderweg.

"Het doorgaan van de wedstrijd tegen FC Utrecht is van groot belang voor een normaal verloop van de competitie. Anders is het straks half september en dan hebben we pas twee wedstrijden gespeeld", aldus Nagtzaam.

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie omdat het een interlandperiode is.

Ramon Meijerink, voorzitter van politievakbond ACP, verklaarde onlangs in Vandaag Inside de stakingen rond de Klassieker: "Een ereschuld." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.