Terug

Volg Vandaag Inside

Politie staakt opnieuw tijdens risicowedstrijd Ajax - FC Utrecht

Ajax

6 sep 2024, 09:12

 De politie zal niet aanwezig zijn bij de wedstrijd Ajax - FC Utrecht op 15 september, meldt het Landelijk Actiecentrum Politieacties. Dit in verband met de acties rondom het vroegpensioen.

Politiemensen zijn voor die wedstrijd niet beschikbaar en houden op enige afstand van voetbalstadion de ArenA in Amsterdam een vakbondsbijeenkomst. Het actiecentrum heeft deze wedstrijd uitgekozen omdat "de druk op deze wedstrijd en het aantal daarbij ingezette politieagenten het grootst is".

De politiebonden hebben hun acties voor een vroegpensioen verhard. Ze stellen dat vanuit de regering te weinig signalen zijn gekomen dat er "met snelheid" wordt gewerkt aan een fatsoenlijke regeling. Die Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) is belangrijk omdat het politiewerk zwaar is, wegens de fysieke en mentale belasting. Eerder deze maand ging de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam niet door. Burgemeester Ahmed Aboutaleb verbood dat duel nadat de politie een staking had aangekondigd.

In de strijd voor die regeling schrijft de politie ook minder bekeuringen uit voor lichte overtredingen en kunnen deurwaarders niet rekenen op politiebijstand.

Ramon Meijerink, voorzitter van politievakbond ACP, verklaarde onlangs in Vandaag Inside de stakingen rond de Klassieker: "Een ereschuld." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.