Terug

Volg Vandaag Inside

Farioli gooit Ajax-basis drastisch om: zes andere spelers tegen Heerenveen

Ajax

11 aug 2024, 15:52

Ajax begint met een sterk gewijzigde basisformatie aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Vergeleken met het uitduel van donderdag met Panathinaikos staan er om 16.45 uur zes andere spelers aan de aftrap.

De 18-jarige Dies Janse en Anton Gaaei zijn de vleugelverdedigers van Ajax in de Johan Cruijff Arena. Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Kristian Hlynsson vormen het middenveld en Mika Godts start op de linkerflank. Zij krijgen de voorkeur boven Devyne Rensch, Jorrel Hato, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor en Carlos Forbs.

Brian Brobbey en Bertrand Traoré zitten op de bank als het duel van start gaat. Steven Bergwijn is geschorst en bovendien nog onvoldoende fit. Ajax won donderdag met 0-1 van Panathinaikos. Komende donderdag is de return in Amsterdam.

Trainer Francesco Farioli denkt dat Ajax met deze basisformatie de meeste kans op succes heeft tegen Heerenveen. "De kracht van dit team is de groep", zei hij vlak voor de aftrap bij ESPN. "We moeten op fysiek en mentaal vlak energie hebben tot het einde. Ik geloof dat de basisspelers van vandaag de best mogelijke opstelling vormen om het duel te winnen. Dat is de reden van mijn beslissing. Met de vermoeidheid in acht genomen, is dit de sterkst mogelijke opstelling."

Valentijn Driessen liet zich in een nieuwe Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, kritisch uit over Ajax-trainer Francesco Farioli: "Daar word je als speler gek van!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto: Marcel van Dorst/NurPhoto/Shutterstock (14603241dc)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.