Terug

Volg Vandaag Inside

Farioli wil dat Sutalo bij Ajax blijft: ‘Ik ben heel positief over zijn ontwikkeling’

Ajax

9 aug 2024, 13:44

Francesco Farioli wil dat Josip Sutalo ‘gewoon’ bij Ajax blijft. De trainer is heel positief over de ontwikkeling die de verdediger doormaakt bij de Amsterdammers.

Sutalo zou gelden als een van de grootverdieners bij Ajax en aangezien de club nog behoorlijk wat spelers moet verkopen staan zij open voor het vertrek van de verdediger. Echter, Farioli ziet hem juist als een belangrijke kracht voor het elftal van de Amsterdammers: "Natuurlijk wil ik dat hij blijft", citeert Voetbal International de coach na de overwinning op Panathinaikos (0-1).

De oefenmeester is erg tevreden over de ontwikkeling die Sutalo doormaakt: "Vanaf het moment dat hij terugkwam, werkt hij elke dag heel hard. Zowel binnen als buiten de lijnen. Hij is actief tijdens individuele meetings, groepsgesprekken en met mijn assistent-trainers. Hij is een speler die er 24 uur per dag voor openstaat om feedback te ontvangen en vragen te stellen."

Ondanks dat Sutalo een moeizaam eerste seizoen kende bij Ajax en dit seizoen ook wisselvallig is begonnen, ziet Farioli potentie: "Ik ben heel positief over zijn ontwikkeling. Tot dusver gaat het goed met hem en natuurlijk is dit pas het begin van waar hij start."

Wim Kieft sprak zich eerder in Veronica Offside kritisch uit over Sutalo: "Hij is echt het grootste drama wat Ajax ooit heeft kunnen binnenhalen." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.