Terug

Volg Vandaag Inside

Farioli prijst Brobbey: 'Hij was vastberaden om onderdeel van de groep te zijn!'

Ajax

7 aug 2024, 20:30

Brian Brobbey zal tijdens het uitduel tegen Panathinaikos weer in het Ajax-shirt te bewonderen zijn. Trainer Francesco Farioli vertelde op de persconferentie in aanloop naar het duel dat de spits donderdagavond zeker minuten zal maken.

Brobbey genoot na het EK voetbal nog van een welverdiende vakantie, maar traint sinds afgelopen zondag weer met de Ajax-selectie mee: “Twee of drie trainingen gingen erg goed. Dat heeft me het vertrouwen gegeven om hem mee te nemen. Afhankelijk van het wedstrijdverloop gaan we bepalen hoeveel minuten hij gaat spelen", vertelde Farioli op de persconferentie in aanloop naar het duel in de derde kwalificatieronde in de Europa League.

De trainer heeft inmiddels al veel bewondering voor de spits: "Sinds hij bij de groep is aangesloten, heeft hij het écht heel goed gedaan. Hij heeft me positief verrast", citeert Voetbal International Farioli. "Hij was ook vastberaden om onderdeel van de groep te zijn die naar Griekenland is afgereisd. We weten hoe belangrijk zijn aanwezigheid is voor de club, maar ook voor zijn teamgenoten."

Volgens Farioli zou Brobbey een moeilijke start hebben gehad toen hij na zijn vakantie weer terugkwam bij Ajax: "Hij kwam van twintig vrije dagen, zonder groepstrainingen. Dan is de intensiteit even een shock, als de rest al ver in de voorbereiding is. Je komt van totale rust naar honderd. Dat is moeilijk. Maar hij was gemotiveerd en zocht meteen de verbinding. Zijn mind was bijzonder. Hij wilde er nu ook per se deel van uitmaken, zodat hij het team kon helpen."

René van der Gijp ging onlangs in Vandaag Inside Oranje helemaal stuk om een ‘röntgenfoto’ van Brian Brobbey. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.