Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax dankzij hattrick van Akpom op weg naar Europa League

Ajax

22 aug 2024, 22:49

Ajax kan een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League nauwelijks meer ontgaan. De club won de uitwedstrijd tegen Jagiellonia Białystok in de play-offs met 4-1. De kampioen van Polen komt komende donderdag voor de return naar de Johan Cruijff ArenA.

Centrumspits Chuba Akpom kreeg de voorkeur boven Brian Brobbey en scoorde driemaal. Mika Godts trof eenmaal doel en miste in de slotfase een strafschop. Adrián Diéguez kopte Jagiellonia Białystok al in de vijfde minuut op voorsprong (1-0).

De winnaar van het tweeluik mag aan het hoofdtoernooi van de Europa League deelnemen. De verliezer gaat de Conference League in.

Valentijn Driessen hekelde eerder deze week de 'babbelzieke' Ajax-trainer Francesco Farioli in Vandaag Inside: "Hij heeft geen idee wat Ajax-voetbal is!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto: PRO SHOTS / Shane Winsser

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.