Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Biden draagt rode Trump-pet bij herdenking 9/11

Amerika

12 sep 2024, 19:57

De Amerikaanse president Joe Biden droeg woensdag kort een van de kenmerkende rode petten van zijn voorganger Donald Trump. Het Witte Huis beschreef het gebaar als een "teken van eenheid" op de herdenkingsdag van de aanslagen van 11 september 2001.

Democraat Biden werd uitgedaagd om de pet op te zetten toen hij met vicepresident Kamala Harris, Trumps tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november, deelnam aan een herdenkingsplechtigheid op de plek in Pennsylvania waar vlucht 93 neerstortte.

"Daar sprak hij over de eenheid tussen beide partijen en van de Verenigde Staten na 9/11 en zei hij dat we daar weer naar terug moeten", schreef een woordvoerder van het Witte Huis op X. "Als gebaar gaf hij een pet aan een Trump-aanhanger, die toen zei dat Biden in dezelfde geest zijn Trump-pet moest opzetten. Hij droeg hem kort."

De 81-jarige Biden, die in juli door Harris werd vervangen toen hij zich uit de verkiezing terugtrok, heeft Trump meermaals omschreven als een existentiële bedreiging voor de Amerikaanse democratie. Video's en foto's van de president met de pet, met daarop de slogan "Trump 2024", gingen snel viraal.

Een X-account van de Trump-campagne schreef dat Biden de pet had opgezet omdat "Kamala het zo slecht deed in het debat van gisteravond". In werkelijkheid zien neutrale waarnemers Trump als de verliezer van de avond, omdat hij overkwam als defensief, onvoorbereid en geobsedeerd door het verleden en persoonlijke grieven.

Johan Derksen reageerde onlangs in Vandaag Inside Oranje op de pijnlijke verspreking van Joe Biden. De Amerikaanse president verwarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky met de Russische president Vladimir Poetin. "Wegwezen!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.