Terug

Volg Vandaag Inside

Trump: menigtes bij campagnebijeenkomsten Harris zijn nep

Amerika

12 aug 2024, 09:25

De Amerikaanse oud-president Donald Trump beschuldigt zijn rivaal Kamala Harris ervan AI te misbruiken tijdens haar campagne. Hij beweert op zijn platform Truth Social dat beelden van een grote groep aanhangers bij haar vliegtuig nep zijn. Amerikaanse media schrijven dat de beschuldiging niet klopt.

"Er was niemand bij het vliegtuig, maar ze heeft het ge-AI'd", aldus Trump in een bericht. "Ze liet een enorme 'menigte' van zogenaamde aanhangers zien, maar die bestonden niet." Dat blijkt volgens de Republikein onder meer uit de reflectie op het vliegtuig van Harris. "Ze speelt vals. Er stond niemand te wachten. En die menigte zag eruit alsof het 10.000 mensen waren! Hetzelfde gebeurt met die nepmenigtes bij haar toespraken."

Trump verwijst volgens Amerikaanse media naar een grote groep mensen die zich eerder deze maand verzamelde op een vliegveld in Michigan. Presidentskandidaat Harris van de Democraten werd daar toegejuicht door aanhangers terwijl ze Air Force Two verliet. Veel aanwezigen maakten zelf foto's en video's en ook de media waren erbij. Uit de beelden komt naar voren dat er wel degelijk duizenden mensen waren.

De oud-president heeft al eerder laten blijken dat de omvang van menigtes op campagnebijeenkomsten een gevoelig punt voor hem is. Trump verklaarde onlangs dat zelfs de beroemde burgerrechtenactivist Martin Luther King niet zoveel mensen op de been wist krijgen als hij.

Amerika-kenner Raymond Mens onderbrak onlangs bij De Oranjezomer een live verslag voor een bommetje in een zwembad. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.