Terug

Volg Vandaag Inside

Trump: 'Ik heb vorige week een kogel opgevangen voor de democratie'

Amerika

21 juli 2024, 12:37

Tijdens de eerste campagnebijeenkomst sinds de aanslag op zijn leven, wees Donald Trump zaterdagavond het idee van de hand dat hij een bedreiging is voor de democratie. Tegenover een juichende menigte verklaarde hij in Grand Rapids, Michigan: "Ik heb vorige week een kogel opgevangen voor de democratie".

De oud-president liet verder weten dat hij "helemaal geen extremist is" en haalde uit naar de Democratische Partij, die onder druk staat om Joe Biden te vervangen als kandidaat. "Ze hebben een paar problemen. Nummer één is dat ze geen idee hebben wie hun kandidaat is. Die vent haalt de stemmen binnen, en nu willen ze dat weer terugdraaien. Zoals jullie zien is de Democratische Partij niet de partij van de democratie. Ze zijn echt de vijand van democratie."

De Republikeinse presidentskandidaat droeg een kleiner, vleeskleurig verband over zijn rechteroor, dat geraakt werd toen vorige week een 20-jarige schutter tijdens een rally in Pennsylvania op hem schoot. Een omstander kwam daarbij om en de schutter werd gedood.

Volgens persbureau AFP was er flink wat beveiliging op de been in en rond de Van Andel Arena in Grand Rapids, maar was de grotere aanwezigheid van politie en andere diensten niet erg zichtbaar in de evenementenhal. Na de aanslag in Pennsylvania rees de vraag of de geheime dienst daar tekort is geschoten.

Amerikakenner Raymond Mens reageerde vorige week in Vandaag Inside Oranje op de aanslag op Donald Trump: "Dit gaat de verkiezingen bepalen." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.