Terug

Volg Vandaag Inside

Kamala Harris wil presidentskandidaat worden na terugtrekking Joe Biden

Amerika

21 juli 2024, 22:21

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris wil presidentskandidaat worden na de terugtrekking van Joe Biden. Ze heeft dat laten weten in een verklaring waarin ze Biden prijst voor zijn "onbaatzuchtige en patriottische daad".

Harris belooft oud-president Donald Trump te verslaan als ze wordt gekozen tot de Democratische kandidaat. Ze laat weten "vereerd" te zijn dat Biden haar steunt. Harris wil hem namens het Amerikaanse volk bedanken voor zijn "buitengewone leiderschap" als president en zijn eerdere inzet voor de Verenigde Staten. Biden was eerder 36 jaar senator namens de staat Delaware en acht jaar vicepresident.

De politica stelt dat Biden een "bijzondere nalatenschap achterlaat die ongeëvenaard is in de moderne Amerikaanse geschiedenis". Door zich terug te trekken uit de verkiezingsrace, doet Biden volgens Harris wat hij altijd al heeft gedaan als politicus: "het Amerikaanse volk en ons land boven alles plaatsen". Ze sluit haar verklaring af met de mededeling dat het nog 107 dagen duurt voordat de verkiezingen plaatsvinden. "Samen zullen we vechten. En samen zullen we winnen."

Johan Derksen reageerde onlangs in Vandaag Inside Oranje op de pijnlijke verspreking van Joe Biden. De Amerikaanse president verwarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky met de Russische president Vladimir Poetin. "Wegwezen!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.