Terug

Volg Vandaag Inside

Joe Biden (81) trekt zich terug als presidentskandidaat

Amerika

21 juli 2024, 20:10

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag via een verklaring op X bekendgemaakt dat hij afziet van een tweede termijn van vier jaar.

Hij zei later deze week de bevolking toe te spreken om zijn besluit toe te lichten. Biden zal zich de komende maanden die hem nog resteren als president focussen op het vervullen van zijn taken.

De 81-jarige Biden kreeg de afgelopen tijd veel kritiek te verduren door zijn wankele optreden en vergeetachtigheid. In het eerste debat met oud-president Donald Trump, zijn Republikeinse rivaal, kwam hij enige tijd slecht uit zijn woorden. Dat was niet voor het eerst. Ook in eigen, Democratische kring, werd de roep om plaats te maken steeds sterker.

Biden wachtte uiteindelijk de Democratische conventie in augustus niet af, trok zondag zijn conclusies en zette die op X. "Het is de grootste eer van mijn leven geweest te dienen als uw president", liet hij de Amerikanen weten. "En hoewel het mijn bedoeling was herverkiezing na te streven, denk ik dat het in het belang van mijn partij en het land beter is terug te treden en me helemaal te concentreren op mijn taken als president gedurende de rest van mijn termijn."

 Kamala Harris

Biden steunt zijn vicepresident Kamala Harris als de nieuwe presidentskandidaat van de Democratische Partij. Hij heeft dat op X laten weten, kort nadat hij aankondigde zijn kandidatuur in te trekken.

Johan Derksen reageerde onlangs in Vandaag Inside Oranje op de pijnlijke verspreking van Joe Biden. De Amerikaanse president verwarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky met de Russische president Vladimir Poetin. "Wegwezen!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.