Terug

Volg Vandaag Inside

Worthy de Jong nieuwe nummer 1 op wereldranking 3x3-basketbal

Overige sporten

29 aug 2024, 13:47

Worthy de Jong is naar de individuele nummer één positie op de wereldranglijst van het 3x3-basketbal gestegen.

Een van de redenen dat De Jong de wereldranglijst aanvoert, is zijn beslissende tweepunter die Nederland aan Olympisch goud hielp in de verlenging tegen Frankrijk.

De punten die spelers verdienen voor de individuele ranglijst zijn volgens de NOS belangrijk, omdat dit ook meetelt voor de landenranglijst. Die ranglijst bepaalt vervolgens aan welke grote toernooien een land kan deelnemen.

Worthy de Jong werd na het winnen van de gouden medaille op de Olympische Spelen als een held onthaald in de studio van De Oranjezomer. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.