Terug

Volg Vandaag Inside

Duel tussen 3x3-basketballers met All Stars Ice Cube gaat niet door

Olympische Spelen

13 aug 2024, 14:39

De wedstrijd tussen de gouden Nederlandse 3x3-basketballers en de beste basketballers uit de Big3 competitie van de Amerikaanse rapper Ice Cube gaat voorlopig niet door. Gouden medaillewinnaar Worthy de Jong vertelde in de Coen & Sander Show op radiozender JOE dat de betrokken partijen geen akkoord kunnen bereiken over een samenwerking.

"3x3-basketballers van Nederland, we dagen jullie officieel uit voor een wedstrijd tegen de All Stars van de Big3 in Boston op 18 augustus", schreef Ice Cube op social media. "Alle reiskosten worden vergoed en de winnaar gaat naar huis met 150.000 dollar. Het duel wordt live uitgezonden op CBS Sports."

De Jong had eerder in het TeamNL Huis al laten weten dat de Nederlandse basketballers wel oren hadden naar de krachtmeting. "We hebben het geaccepteerd, we willen het doen. Het zou ons heel leuk lijken. Maar we komen er contractueel niet uit. Dus het gaat niet door", zei hij dinsdag op JOE.

30 miljoen volgers

Volgens De Jong lukt het de verschillende basketbalbonden niet om tot een samenwerking te komen. De competitie waar de Nederlandse 3x3-basketballers in spelen valt onder de mondiale basketbalbond FIBA, maar de Big3 van Ice Cube niet. "Big3 wil een beetje meegaan op de hype nu die zo groot is en zo zelf een beetje publiciteit creëren", zei De Jong.

Ice Cube kon moeilijk verkroppen dat de Amerikanen een bijrol speelden in het 3x3-toernooi. Volgens hem worden niet de beste spelers gestuurd. De rapper heeft op Instagram 30 miljoen volgers.

Olympisch kampioen Worthy de Jong sprak zich onlangs in Heineken Bar Stories, een online rubriek van De Oranjezomer, uit over het duel met de Amerikaanse rapper Ice Cube. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto: Michael Baucher / DPPI / Panoramic / SIPA /294789_0032//Credit:Panoramic/SIPA/2408060118

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.