Terug

Volg Vandaag Inside

Lotte van Drunen (17) jongste wereldkampioen motorcross ooit

Lotte van Drunen (17) jongste wereldkampioen motorcross ooit

Overige sporten

8 sep 2024, 12:18

Motocrosser Lotte van Drunen is in Afyonkarahisar wereldkampioene in de WMX-klasse geworden. De 17-jarige Nederlandse eindigde in de Grote Prijs van Turkije op de vijfde plaats, waarmee ze de Spaanse Daniela Guillen achter zich hield in de WK-stand.

Van Drunen sloot het kampioenschap af met 282 punten, 4 punten meer dan Guillen. Daarmee is zij de jongste wereldkampioen ooit in motocross. Ook bij de mannen was een wereldkampioen nog nooit zo jong als het Nederlandse toptalent.

Van Drunen won dit jaar drie van de zeven wedstrijden. Ze was de snelste op Sardinië en in het Spaanse Lugo, voordat ze medio augustus de race in Arnhem op haar naam schreef.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.