Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik denk dat we binnen nu en tien jaar een vrouw in de Formule 1 gaan zien'

Formule 1

26 aug 2024, 10:36

Formule 1 Academy-coureur Nina Gademan verwacht dat er binnen nu en tien jaar een vrouwelijke rijdster te zien is in de Formule 1. Dat vertelde ze zondagavond bij De Oranjezondag. Zie video hierboven.

"Ik denk dat we binnen nu en tien jaar zeker een vrouw terug gaan zien in de Formule 1, omdat het heel erg wordt gepusht," vertelde Nina Gademan. "En daardoor is er meer aanbod aan vrouwelijke rijdsters, waardoor er een grotere kans is dat er iemand in de Formule 1 komt."

Jack van Gelder vroeg zich af of er een fysieke achterstand is voor vrouwen, en of die is goed te maken. "Ik denk in de Formule 1 niet," aldus Nina Gademan. "Recent heeft Jessica Hawkins ook nog getest in de Formule 1. Het moeilijke voor ons is de opstapklasse, Formule 2. Daar hebben we geen stuurbekrachtiging en als we dan door zo'n bocht als Zandvoort bocht 3 gaan, met die banking... Dat is voor ons niet te doen, helaas."

Rutger Castricum grapte bij De Oranjezondag over een vrouw in de Formule 1: "Het moet toch makkelijk kunnen? Je hoeft niet achteruit in te parkeren!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.