Terug

Volg Vandaag Inside

Veelbesproken olympisch bokskampioene Khelif krijgt heldenontvangst in Algerije

Olympische Spelen

12 aug 2024, 20:57

Olympisch bokskampioene Imane Khelif heeft een heldenontvangst gekregen bij haar terugkeer in Algerije. Op de luchthaven van Algiers wachtten vele mensen Khelif maandag op. De menigte zong "Tahia Imane", wat "Leve Imane" betekent.

Om de olympische deelname van Khelif, die goud pakte in de klasse tot 66 kilogram, was veel te doen. De Algerijnse maakte in Parijs deel uit van een grote gendercontroverse. Khelif werd vorig jaar gediskwalificeerd voor de wereldkampioenschappen nadat ze niet door een gendertest kwam omdat ze een, voor een vrouw, te hoge testosteronspiegel had. Doordat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de internationale boksbond IBA door een bestuurlijk schandaal niet meer erkent, organiseerde het olympisch comité het olympisch bokstoernooi zelf. Daardoor kon Khelif wel meedoen en won ze haar meeste partijen overtuigend.

"Het antwoord lag in de resultaten van elke wedstrijd. Ik wilde de kracht van de prestaties en de aanwezigheid van vrouwen in het algemeen, en Algerijnse vrouwen in het bijzonder, laten zien", zei Khelif op de luchthaven van Algiers. Verder sprak ze over een "meedogenloze campagne" tegen haar. "Algerijnse vrouwen zijn een voorbeeld en een model voor de hele wereld. Dankzij God hebben we de eer van Algerije hersteld en de Algerijnse vlag in Parijs laten wapperen, wat het allerbelangrijkste is."

Jack van Gelder reageerde onlangs in De Oranjezomer op de veelbesproken Algerijnse boksster Imane Khelif: "Het is gewoon gevaarlijk!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.