Terug

Volg Vandaag Inside

Mediastorm rond beachvolleyballer Van de Velde: 'De aandacht van de media is ergens wel logisch'

Olympische Spelen

28 juli 2024, 12:38

De rond beachvolleyballer Steven van de Velde ontstane mediastorm kwam zondaggochtend onder de Eiffeltoren tot uiting. Tientallen internationale journalisten waren na zijn wedstrijd in de mixed zone van het beachvolleybalstadion, ook al wisten ze dat de in 2016 voor seks met een 12-jarige meisje veroordeelde Nederlander niet zou komen. Naar de woorden van partner Matthew Immers en de woordvoerder van NOC*NSF waren ze ook heel benieuwd, bleek uit de talloze telefoons die de gesprekken opnamen.

Immers (23) gaf aan de ontstane ophef te begrijpen. "De aandacht van de media is ergens wel logisch. Het is iets wat in het verleden is gebeurd en dat kan altijd weer boven water komen. Mij raakt de ophef ook, ik vind het jammer dat het zo groot is geworden. Het is best stressvol. Maar ik ken de Steven van de afgelopen drie jaar en daar ben ik heel blij mee."

De Nederlandse beachvolleyballers zijn de Olympische Spelen begonnen met een nederlaag tegen het lager geklasseerde duo Adrian Carambula Raurich en Alex Ranghieri uit Italië. De veelbesproken Van de Velde en Immers waren met name in de beslissende derde set het mindere koppel: 20-22 21-19 13-15.

Chris Woerts vertelde maandag bij De Oranjezomer wat Nederlandse sporters verdienen als ze een medaille winnen op de Olympische Spelen in Parijs. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.